15131
Książka
W koszyku
Jak czytać i rozumieć etykiety / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2023. - 126, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także – a może przede wszystkim – informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego.
Zakup książki zrealizowano ze środków finansowych Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Status dostępności:
Lubasz - Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: Dietosfera.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 126-[127].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej